1. Aan de slag op Deliveroo
Je Deliveroo-menu beheren in de Partner Hub

Je menu-items en foto's bewerken, nieuwe menucategorieën toevoegen en een menu op meerdere locaties publiceren

A
Geschreven door Ash H
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt je menu(’s) op Deliveroo snel en makkelijk wijzigen met de Menu Manager in de Partner Hub.

Heb je nog geen toegang tot de Menu Manager, gebruik dan het formulier ‘Contact opnemen’ op de helppagina in de Hub om menuwijzigingen aan te vragen. Wijzigingen kunnen tot 3 dagen duren, maar we proberen dit zo snel mogelijk te doen.

Zo gebruik je de Menu Manager:

Dit artikel helpt je met het volgende:

1. Je menu(’s) bekijken en beheren

2. De namen van menu’s aanpassen

3. Een menu publiceren op een of meerdere restaurantlocaties

4. Een menu-item toevoegen, bewerken en verwijderen

5. Een categorie toevoegen, bewerken en verwijderen

6. Opties toevoegen, bewerken en verwijderen

7. Itemfoto’s toevoegen, bewerken en verwijderen

8. Een omslagfoto toevoegen en bewerken

Het is jouw verantwoordelijkheid om te zorgen dat je allergie-informatie klopt en te allen tijde up-to-date is. Hier lees je hoe je allergie-informatie toevoegt aan je menu.

1. Je menu(’s) bekijken en beheren

In de Partner Hub kun je al je menu's bekijken en bewerken op de pagina Menu Manager.

Menu(’s) bekijken en beheren:

• Ga naar de pagina Menu Manager in de Partner Hub.

• Heb je meer dan één locatie, gebruik dan het vervolgkeuzemenu in de linkerbovenhoek om te schakelen.

Onder elke menunaam zie je op hoeveel locaties je menu('s) zijn gepubliceerd.

Een menu dupliceren:

• Ga in de Partner Hub naar de pagina Menu Manager.

• Zoek het menu dat je wilt dupliceren.

• Klik op de drie stippen naast ‘Menu bewerken’.

• Selecteer ‘Menu dupliceren’.

• Je menu wordt gedupliceerd en verschijnt op de pagina Menu's met de opmerking ‘(kopie)’.

Een menu verwijderen:

• Ga in de Partner Hub naar de pagina Menu Manager.

• Zoek het menu dat je wilt verwijderen.

• Klik op de drie stippen naast ‘Menu bewerken’.

• Selecteer ‘Menu verwijderen’ (deze optie is alleen beschikbaar voor menu's die niet zijn toegewezen aan locaties).

• Je menu wordt verwijderd.

2. De namen van menu's aanpassen

• Ga in de Partner Hub naar de pagina Menu Manager.

• Klik naast de menunaam die je wilt veranderen op het potloodpictogram.

• Pas de naam van het menu aan en klik op ‘Opslaan’.

3. Een menu publiceren op een of meerdere restaurantlocaties

In de Partner Hub kun je een menu publiceren op een of meerdere restaurantlocaties.

Een menu op één restaurantlocatie publiceren:

• Ga in de Partner Hub naar de pagina Menu Manager.

• Zoek het menu dat je wilt publiceren en klik op ‘Menu bewerken’

• Klik rechtsboven op ‘Publiceren’.

Een menu op meerdere locaties publiceren:

• Ga in de Partner Hub naar de pagina Menu Manager.

• Vind het menu dat je wilt publiceren en selecteer ‘Menu bewerken’.

• Klik rechtsboven op de drie stippen naast ‘Publiceren’.

• Selecteer ‘Publiceren op extra locaties’.

• Selecteer elke locatie waarop je dit menu wilt publiceren.

• Klik op ‘Publiceren’.

4. Een menu-item toevoegen, bewerken en verwijderen

In de Partner Hub kun je menu-items toevoegen, bewerken en verwijderen via de Menu Manager.

Tip: hier lees je hoe je allergie-informatie voor je menu beheert.

Een nieuw menu-item toevoegen:

• Ga in de Partner Hub naar de pagina Menu Manager.

• Zoek het menu waaraan je het item wilt toevoegen en selecteer ‘Menu bewerken’.

• Scrol naar de categorie waaraan je het nieuwe menu-item wilt toevoegen.

• Selecteer ‘+ Nieuw item’.

• Voeg informatie over het item toe: de naam, beschrijving, foto, prijzen en btw-tarieven.

• Klik wanneer je klaar bent op ‘Item toevoegen’.

• Klik op ‘Publiceren’ om je menu met het nieuwe item live te zetten.

Tip: om de beschikbaarheid van je menu te beheren, ga je op de pagina Live bestellingen in de Hub naar ‘Voorraadniveaus’. Meer informatie.

Een menu-item bewerken:

• Klik op het menu-item dat je wilt bewerken.

• Wijzig de naam, beschrijving, foto, prijs of btw-tarieven van het item.

• Klik wanneer je klaar bent op ‘Opslaan’.

• Klik op ‘Publiceren’ om het menu met het bewerkte menu-item live te zetten.

Een menu-item verwijderen:

• Klik op het menu-item dat je wilt verwijderen.

• Klik op 'Item verwijderen’.

• Bevestig dat je dit item wilt verwijderen.

• Klik op 'Publiceren’ om het menu met het verwijderde item live te zetten.

5. Categorieën toevoegen, bewerken en verwijderen

Met categorieën groepeer je items, bijv. Poké, Salades, Voorgerechten etc.

Een categorie toevoegen:

• Ga in de Partner Hub naar de pagina Menu Manager

• Selecteer ‘Menu bewerken’ op het menu waaraan je een categorie wilt toevoegen.

• Scrol omlaag naar het einde van het menu.

• Selecteer ‘+ Nieuwe categorie’.

• Kies een naam voor je categorie en schrijf een optionele beschrijving voor je categorie.

• Klik op ‘Categorie aanmaken’.

• Vergeet niet op ‘Publiceren’ te klikken wanneer je menu-items aan de categorie hebt toegevoegd.

Nadat je een categorie hebt toegewezen, kun je die zichtbaar maken op verschillende tijden per dag of week

Een categorie verplaatsen:

• Zoek de categorie die je hoger of lager wilt zetten op je menu.

• Klik op de drie stippen rechtsboven in het categorieveld.

• Selecteer ‘Positie wijzigen’.

• Klik op ‘Publiceren’ om je menuwijzigingen live te zetten.

De naam of beschrijving van een categorie bewerken:

• Zoek de categorie die je wilt bewerken.

• Selecteer het potloodpictogram rechts naast de categorienaam of -beschrijving.

• Maak je wijzigingen en bevestig ze.

• Klik op ‘Publiceren’ om je menu live te zetten met de nieuwe naam/beschrijving van de categorie.

• Zorg dat de juiste tijden en dagen aan je categorie zijn toegewezen.

Een categorie verwijderen:

• Ga naar de categorie die je wilt verwijderen.

• Klik op de drie stippen rechtsboven in de categorie.

• Selecteer ‘Categorie verwijderen’.

• Bevestig dat je deze categorie en alle bijbehorende items wilt verwijderen.

• Klik op ‘Publiceren’ om je menu met de verwijderde categorie live te zetten.

6. Opties toevoegen, bewerken en verwijderen

Opties zijn de keuzes die je klanten geeft om hun bestelling te personaliseren, bijv. Wil je daar saus bij?

Je kunt opties toevoegen en bewerken op de pagina Menu Manager in de Partner Hub.

Een optie toevoegen:

• Zoek het juiste menu en klik op ‘Menu bewerken’.

• Scrol naar de categorie waaraan je opties wilt toevoegen.

• Klik op de drie stippen en selecteer ‘Opties toevoegen’.

• Selecteer 'Nieuwe opties maken’.

• Geef de optie een naam, bijv. Wil je iets te drinken?

• Voeg de verschillende keuzes toe, bijv. Water, Frisdrank, Milkshake.

• Beslis of je een extra bedrag aan de opties wilt toevoegen.

• Stel het maximum aantal opties in dat een klant kan kiezen.

• Beslis of de klant een optie moet kiezen of niet.

• Wijs de optie toe aan een enkel item in de categorie of aan alle items in de categorie.

Een optie bewerken:

• Ga naar de categorie waarvan je de opties wilt wijzigen.

• Klik op de drie stippen en selecteer ‘Opties toevoegen’ om je bestaande opties te zien.

• Selecteer de optie die je wilt bewerken door op het potloodpictogram te klikken.

• Bewerk de naam, prijs, btw en limiet en aan welke items de opties zijn toegewezen.

Een optie verwijderen:

• Ga naar de categorie waarvan je opties wilt verwijderen.

• Klik op de drie stippen en selecteer ‘Opties toevoegen’ om je bestaande opties te zien.

• Selecteer de optie die je wilt verwijderen en klik op ‘Verwijderen’.

7. Itemfoto’s toevoegen, bewerken en verwijderen

Met de Menu Manager in de Partner Hub kun je itemfoto's toevoegen, bewerken en verwijderen.

Een itemfoto toevoegen:

• Ga in de Hub naar de pagina Menu Manager.

• Kies een menu en klik op ‘Menu bewerken’.

• Klik op een menu-item.

• Selecteer ‘Foto uploaden’.

• Klik nadat de foto is geüpload op ‘Item toevoegen’ om op te slaan.

• Klik op ‘Publiceren’ en je foto wordt door ons team geverifieerd. De itemfoto verschijnt op je menu wanneer deze is goedgekeurd.ng beoordeeld

Een itemfoto veranderen:

• Klik op het menu-item.

• Klik op ‘Acties’.

• Selecteer in het vervolgkeuzemenu ‘Foto verwijderen’.

• Klik op ‘Foto uploaden’ om de nieuwe foto te uploaden.

• Nadat de foto is geüpload klik je op ‘Item toevoegen’ om je wijzigingen op te slaan.

• Klik op ‘Publiceren’ en je nieuwe foto wordt door ons team geverifieerd. De nieuwe itemfoto verschijnt op je menu wanneer deze is goedgekeurd.

Een itemfoto verwijderen:

• Klik op het menu-item.

• Klik op ‘Acties’.

• Selecteer ‘Foto verwijderen’ uit het vervolgkeuzemenu.

• Klik op ‘Item toevoegen’ om je wijzigingen op te slaan.

• Klik op ‘Publiceren’ om je wijzigingen door te voeren. De foto verschijnt niet meer op je menu

8. Omslagfoto’s toevoegen en bewerken

Omslagfoto's verschijnen bovenaan je menu en zijn een geweldige manier om je bedrijf aan klanten te presenteren.

Je kunt je omslagfoto's uploaden en bewerken op de pagina Menu Manager in de Partner Hub.

Een nieuwe omslagfoto toevoegen:

• Ga in de Hub naar de pagina Menu Manager.

• Kies een menu en klik op ‘Menu bewerken’.

• Klik bovenaan het menu op het fotopictogram.

• Selecteer ‘Foto uploaden’.

• Klik nadat de foto is geüpload op ‘Opslaan’.

• Klik op ‘Publiceren’ en je omslagfoto wordt door ons team geverifieerd. De foto verschijnt op je menu wanneer deze is goedgekeurd.

Een omslagfoto bewerken:

• Klik in de hoek rechtsonder op de omslagfoto op het fotopictogram.

• Klik op ‘Acties’.

• Selecteer ‘Nieuwe foto uploaden’.

• Klik nadat de foto is geüpload op ‘Opslaan’.

• Klik op ‘Publiceren’ en je nieuwe omslagfoto wordt door ons team geverifieerd. Deze vervangt je huidige omslagfoto zodra hij is goedgekeurd.

Heb je nog andere vragen? Stel ze via de pagina ‘Help’ in de Partner Hub. Hier lees je hoe je een supportaanvraag indient in de Partner Hub.