3. Je account en menu beheren
Menu Manager: verschillende menu's inplannen

Maak, bewerk of verwijder ingeplande menu's met de Menu Manager

A
Geschreven door Ash H
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Met de Menu Manager in de Hub kun je een menu toevoegen voor verschillende tijdstippen of voor speciale gelegenheden.

In dit artikel lees je hoe je een ingepland menu toevoegt, bewerkt en verwijdert met behulp van de Menu Manager.

Wat is een 'standaardmenu'?

Alle partners hebben een 'Standaardmenu' dat we aan klanten laten zien wanneer je geen ander menu ingepland hebt staan.

Ingeplande menu's bepalen welke itemcategorieën je op specifieke tijdstippen aan klanten wilt laten zien, ongeacht of je open bent of niet.

Wat is een 'ingepland menu'?

Net als het menu in je zaak zelf, kun je op Deliveroo je bestaande menucategorieën gebruiken om maximaal 5 menu's te maken. Die menu's zijn op bepaalde tijdstippen gedurende de dag of week te zien.

Denk bijvoorbeeld aan een 'ontbijtmenu' dat alleen te zien is tussen 09.00 uur en 12.00 uur of een 'weekend ontbijtmenu' dat alleen op die tijdstippen in het weekend te zien is.

Wil je deze functie gebruiken, creëer dan een categorie voor alle tijdspecifieke items die je op je menu hebt staan.

Een ingepland menu maken

• Ga naar de Menu Manager en klik op het tabblad 'Menu's'.

• Klik dan op '+ Nieuw menu'.

• Selecteer de categorieën met items die je voor dit menu wilt laten zien.

• Kies het tijdblok voor je geplande menu.

• Selecteer 'Menu toevoegen' en 'Publiceren'.

• Je menu is nu zichtbaar voor klanten op de tijdstippen die je hebt ingesteld.

Een ingepland menu bewerken

• Je kunt volgens dezelfde stappen categorieën en de beschikbaarheid bewerken.

• Hiermee kun je veranderen wat er in je ingeplande menu te zien is en/of wanneer je menu te zien is.

• Ga naar de Menu Manager en zoek het menu dat je wilt bewerken.

• Gebruik het potloodpictogram om het menu te selecteren.

• 'Beschikbaarheid bewerken' / 'Categorieën bewerken'.

• Selecteer 'Opslaan' en dan 'Publiceren' wanneer je klaar bent met je wijzigingen.

De positie van een categorie wijzigen

• Ga naar de Menu Manager en tik op 'Menu bewerken'.

• Navigeer naar het tabblad 'Menu's' en klik op de naam van het ingeplande menu dat je wilt bewerken.

• Tik op 'Categorieën bewerken' en selecteer 'Positie categorie wijzigen'.

• Zet de categorieën in de volgorde die je wilt.

• Klik op 'Opslaan' en tik vervolgens op 'Publiceren' om je wijzigingen door te voeren.

Een ingepland menu verwijderen

• Navigeer naar de Menu Manager.

• Klik op 'Menu bewerken'.

• Klik op het tabblad 'Menu's'.

• Klik op de drie stippen en selecteer 'Menu verwijderen'.