3. Je account en menu beheren
Probleemoplossing voor je systeemkoppeling met Deliveroo

Wat je moet doen als er een probleem optreedt met je Deliveroo POS-integratie

A
Geschreven door Ash H
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Er kan zich altijd een probleem voordoen en daarvoor zijn een paar mogelijke oorzaken. Lees verder om erachter te komen hoe je algemene problemen oplost.

Verschillende systeemkoppelingen waarvoor je mogelijk problemen moet oplossen:

1. Je POS verbinden

2. Bestellingen beheren vanaf je POS

3. Je menu creëren en beheren vanaf je eigen systeem (menu-verbinding)

4. Openingstijden, locatiestatus en meer beheren (verbinding locatiegegevens)

Tip: als een bestelling je POS-systeem niet bereikt, sturen we je altijd een melding dat er een bestelling is binnengekomen op je Deliveroo-tablet.

Daarom raden we je aan je Deliveroo-tablet in de buurt te houden, met het volume hoog.

Nog niet gekoppeld?

Ontdek hoe je jouw POS-systeem (Point of Sale) koppelt aan Deliveroo of lees over de voordelen van een integratie met ons.

Je oplossing hier niet gevonden?

Neem contact op met ons team voor Live bestellingen op 318 8335 4888 (Nederland) of +32 28 95 40 07 (België).

Problemen met je Deliveroo POS-koppeling oplossen

Hoe koppel ik Deliveroo-bestellingen aan mijn POS-systeem?

1. Log in bij de Hub

2. Ga naar ‘Instellingen’

3. Selecteer vervolgens ‘Kassa (POS)’

Volg de instructies op het scherm om je POS-systeem te koppelen.

We ondersteunen de meeste grote leveranciers, maar als je jouw POS-systeem niet kunt vinden, volg je de instructies om meer informatie te delen, zodat we met de POS-leverancier contact kunnen opnemen.

Hoe weet ik of mijn restaurant op Deliveroo is gekoppeld aan mijn POS-systeem?

Je kunt dit controleren door in de Hub naar ‘Instellingen’ te gaan en vervolgens ‘Kassa (POS)’ te selecteren.

Zie onderstaand: Waarom bereiken sommige bestellingen mijn POS-systeem niet?

Wat is een ‘webhook-URL’?

Alle POS-systemen gebruiken een unieke webhook-URL (die altijd begint met https://).

Dit is een internetadres voor je POS-leverancier, waarmee wij jouw bestellingen naar je systeem kunnen sturen.

Wat is een locatie-ID?

Je POS-leverancier kan je dit ID geven. Hiermee kunnen wij identificeren naar welke locatie we de bestelling moeten sturen. Dit is vooral belangrijk voor partners met meerdere locaties.

Problemen met je menu-koppeling oplossen

Hoe kan ik mijn menu rechtstreeks naar Deliveroo sturen?

1. Log in bij de Hub

2. Ga naar ‘Instellingen’

3. Selecteer vervolgens ‘Kassa (POS)’

Volg de instructies op het scherm om je POS-systeem te koppelen.

Als je POS-leverancier ook een menu-verbinding ondersteunt, zie je een mogelijkheid om het te koppelen. Zo niet, dan zie je de stappen die nodig zijn om je menu in de Menu Manager voor te bereiden op koppeling aan je POS.

Heb je hulp nodig bij het instellen van je menu, neem dan contact op met je POS- of ‘middelware’-leverancier voor hulp bij het bewerken van je menu.

Wat is een PLU?

PLU-codes (van het Engelse ‘Product Look-up code’) koppelen je Deliveroo-menu aan je Point of Sale-systeem of kassa.

Weet je niet zeker waar je deze codes vindt, neem dan contact op met de contactpersoon van de leverancier van je POS of kassa.

Hoe voeg ik PLU’s of product-ID's toe in de Menu Manager?

Raadpleeg de handleiding van je POS of kassa voor meer informatie over waar je deze PLU's vindt.

• Log in bij de Partner Hub

• Ga naar ‘Menu’ en selecteer ‘Bewerken’

• Selecteer de drie stippen rechts van de omslagfoto van je menu
    Die zien er zo uit ⋮

• Klik dan op ‘Point of Sale PLU's toevoegen’

• Voeg je PLU’s toe of corrigeer ze

• Selecteer ‘Opslaan’

• Kies daarna ‘Publiceren’

Hoe kan ik mijn menu aanpassen?

Via de Menu Manager; hier vind je meer informatie over het bewerken van je menu

Via je POS-systeem; je moet contact opnemen met je POS-leverancier. Die kan je helpen de wijzigingen in je menu te maken en die updates naar Deliveroo door te sturen (op voorwaarde dat je je menu al hebt gekoppeld aan Deliveroo).

Als ik mijn menu wijzig, gaat de POS-verbinding dan niet ‘kapot’?

Als je je menu wijzigt met de Menu Manager wordt je systeem niet losgekoppeld van het onze.

Tenzij je ons vraagt dit uit te schakelen, kunnen ons systeem en dat van jou automatisch met elkaar communiceren zodra je POS-koppeling is ingesteld.

Kan ik een korting op mijn menu via mijn eigen systeem doorsturen?

Als je menukortingen op Deliveroo wilt weergeven, moet je aanbiedingen en promoties creëren via Marketer.

Je kunt Marketer gebruiken door in te loggen bij de Partner Hub.

Belangrijk: voor alle POS-systemen geldt dat kortingen op de gehele bestelling mogelijk zijn.

Op dit moment zijn niet alle POS-systemen compatibel met itemspecifieke kortingen, gratis items en Deliveroo Plus-aanbiedingen. Neem contact op met je POS-leverancier om te vragen of ze dit soort kortingen ondersteunen.

Problemen met de tablet en printer oplossen

Waarom bereiken bepaalde bestellingen mijn POS-systeem niet?

Er zijn twee foutmeldingen die je mogelijk op de tablet ziet, en die kunnen je helpen bepalen waarom je bestellingen misschien niet bij je POS aankomen.

1. Foutmelding: ‘Er ging iets mis, je moet deze bestelling handmatig in de POS invoeren.’ Ontbrekende PLU's zijn vaak de oorzaak van deze foutmelding.

Zo los je dit probleem op:

• Voer de bestelling handmatig in op je POS

• Klik op de tablet op ‘OK’

• Controleer of alle menu-items een PLU hebben

• Hebben alle items de juiste PLU toegewezen gekregen, maar ontvang je nog steeds deze foutmelding, neem dan contact op met integratie-ondersteuning via ‘Help’ in de Hub.

Raadpleeg ‘Hoe voeg ik PLU’s of product-ID's toe in de Menu Manager?’ voor meer informatie over het bekijken, bewerken en toevoegen van PLU’s voor menu-items.

2. Foutmelding: ‘Controleer of deze bestelling naar de POS is gestuurd; voer handmatig in indien nodig.’ Een uitgevallen internetverbinding is vaak de oorzaak van deze foutmelding.

Zo los je dit probleem op:

Controleer eerst op je POS of de bestelling je systeem heeft bereikt.

Als de bestelling te zien is in je POS

Als de bestelling niet te zien is in je POS

Selecteer ‘OK’ op je tablet

Zet de bestelling handmatig in je POS

Selecteer daarna ‘OK’ op de tablet

Zie je dit bericht voor 3 of meer bestellingen achter elkaar, neem dan contact op met je POS-leverancier of IT-partner.

Er is een probleem met mijn tablet, hoe los ik het op?
Start je apparaat altijd opnieuw op voordat je contact met ons opneemt.
Lost het probleem zich niet vanzelf op, dan kun je gemakkelijk contact opnemen met onze teams van Onderhoud en reparatie. Gebruik hiervoor de functie 'Help' in de Partner Hub.

Ik heb een probleem met mijn printer, hoe los ik het op?

Start je apparaat altijd eerst opnieuw op voordat je contact opneemt.

Lost het probleem zichzelf niet op, dan kun je via de Hub contact opnemen met de teams van Onderhoud en reparatie, via de functie ‘Help’.

Werkt je POS of de printer in je keuken niet, neem dan contact op met je POS- of ‘middelware’-leverancier voor ondersteuning.

Fouten met locatiebeheer oplossen

Kan ik onze openingstijden via mijn eigen systeem instellen of wijzigen?

Ja, dat kan. Houd er echter rekening mee dat alleen bepaalde leveranciers van POS-systemen openingstijden ondersteunen. Neem voor meer informatie contact op met integrations@deliveroo.co.uk.

Je kunt je openingstijden ook instellen en bewerken via de Partner Hub

Kan ik mijn restaurant via mijn eigen systeem openen of sluiten?

Ja, dat kan. Houd er echter rekening mee dat alleen bepaalde leveranciers van POS-systemen openingstijden ondersteunen. Neem voor meer informatie contact op met integrations@deliveroo.co.uk.

Je kunt je openings- en sluitingstijden ook beheren via de Hub of dit handmatig doen door je tablet aan of uit te zetten.

Kan ik de modus ‘Druk’ via mijn eigen systeem instellen?

Ja, dat kan. Houd er echter rekening mee dat alleen bepaalde leveranciers van POS-systemen openingstijden ondersteunen. Neem voor meer informatie contact op met integrations@deliveroo.com

Je kunt de modus ‘Druk’ voor je locatie beheren via de Partner Hub of op je tablet.

Heb ik een tablet nodig als ik gekoppeld ben aan mijn POS?

Ja, je hebt nog steeds een tablet nodig om bestellingen te ontvangen en de status van je locatie te beheren.

Je tablet fungeert als back-upsysteem, waarmee je bestellingen kunt ontvangen als ze je POS-systeem niet bereiken.

Kan ik de optie ‘Gepland voor later’ voor mijn gekoppelde locaties uitschakelen?

Ja, je kunt geplande bestellingen uitschakelen. Neem voor dit verzoek contact met ons op in dePartner Hub via de functie ‘Help’.

Kan ik het veld ‘opmerkingen’ op onze met de POS gekoppelde locaties uitschakelen?

Ja, je kunt ‘opmerkingen’ uitschakelen. Neem voor dit verzoek contact met ons op in de Partner Hub via de functie ‘Help’.