Alle collecties3. Je account en menu beheren
Je openingstijden eenmalig wijzigen

Speciale openingstijden instellen via Hub

K
Geschreven door Kamila Schneider
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je openingstijden op Deliveroo moeten altijd actueel zijn, zelfs als ze soms kunnen afwijken.

Je kunt speciale openingstijden instellen via Hub om klanten te informeren over je werktijden tijdens specifieke evenementen. Dit kunnen nationale feestdagen zijn, evenementen in je omgeving of zakelijke behoeften, zoals operationele veranderingen of lastminuteverzoeken.

Speciale openingstijden instellen

Alleen beheerders kunnen speciale openingstijden via Hub instellen of wijzigen. Zie de instructies hieronder:

1. Klik op het tabblad “Openingstijden” in het hoofdmenu.

2. Als je een eenmalige wijziging wilt doorvoeren, selecteer je “Beschikbaarheid bewerken” rechtsboven op de pagina.

3. Klik in de volgende sessie op “Locaties selecteren” om te kiezen voor welke locaties je de wijzigingen wilt toepassen. Je kunt meerdere locaties tegelijk selecteren of in bulk uploaden.

4. Zodra je de locaties hebt gekozen, selecteer je “Bijwerken” en klik je op “Verder”.

5. Vul de naam van het evenement in en kies de datum om je speciale openingstijden in te stellen.

6. Selecteer de openingstijden voor die dag. Als je niet opengaat, selecteer je “Hele dag gesloten”. Kies dan een reden voor je speciale uren en klik op “Opslaan”.

7. Voordat je verdergaat, vraagt het systeem je om de geselecteerde eenmalige openingstijden te bevestigen. Als je de locaties wilt wijzigen, kun je dat doen door te klikken op “Locaties selecteren”.

8. Klik op “Opslaan” om de wijzigingen toe te passen op alle geselecteerde locaties.

9. Na een paar minuten krijg je een bericht dat de speciale openingstijden zijn opgeslagen en dat de wijzigingen zijn toegepast op de geselecteerde locaties.

BELANGRIJK: Als er een foutmelding verschijnt, moet je misschien je speciale uren opnieuw instellen. Dit kan gebeuren als je last hebt van verbindingsproblemen of een instabiele internetverbinding.

Zodra je je speciale openingstijden hebt ingesteld, verschijnt er een banner bovenaan de pagina met een herinnering.

Je kunt al je aankomende evenementen bekijken door in de banner op “Bekijk alle evenementen” te klikken. Als je de openingstijden voor een van de evenementen wilt annuleren of bijwerken, selecteer je het evenement en klik je onderaan de sessie op de knop “Verwijderen”."

Overschrijven de speciale openingstijden mijn reguliere openingstijden?

Ja, als je speciale openingstijden instelt voor een evenement, dan toont de app die uren automatisch op de geselecteerde dag. Als je je reguliere uren wilt gebruiken, moet je het evenement verwijderen.

Wat is het verschil tussen de tool Speciale openingstijden en de tool Vrije dagen?

Deze twee tools zijn gemaakt om je te helpen je openingstijden op het platform te beheren. Hier lees je wanneer je ze moet gebruiken:

• Met de tool Vrije dagen kun je een geplande sluiting inplannen voor specifieke dagen van het jaar of voor langere perioden. Als je een Vrije dag hebt gepland, wordt je bedrijf niet automatisch geopend in de app.

• Met de tool Speciale openingstijden kun je evenementen aanmaken en voor elk evenement specifieke openingstijden instellen. Je kunt de wijzigingen op meerdere locaties toepassen en zoveel evenementen maken als je wilt. De speciale uren of geplande sluitingen overschrijven je reguliere openingstijden voor de opgegeven dagen.

Hoe ver van tevoren kan ik de evenementen aanmaken?

Je kunt zo vroeg als je wilt een evenement aanmaken. Als je al weet op welke dagen je je openingstijden wilt aanpassen, kun je alle evenementen in één keer en van tevoren instellen.

Waarom is het belangrijk om je openingstijden bij te houden?

Door je openingstijden bij te houden, weten je klanten wanneer ze bij je kunnen bestellen.
Als je openingstijden niet kloppen, kunnen klanten proberen bij je te bestellen en gefrustreerd raken als hun bestelling niet kan worden uitgevoerd.