Veelgestelde vragen en probleemoplossing
Veelgestelde vragen: Bonnen scannen door Riders

Veelgestelde vragen over de scanfunctie

A
Geschreven door Aaron Mallet
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wat is de scanfunctie voor Riders?

Scanfunctie voor Riders

• Het huidige afhaalproces met de Rider-app wordt vervangen door het scannen van bonnen.

• Riders ‘scannen’ de viercijferige bestellings-id (bijv. 1234 of #1234) van elke afzonderlijke bestelling met hun telefooncamera.

• Als de juiste id wordt gedetecteerd, markeert de Rider de bestelling als ‘opgehaald’ en wordt er een foto van de bon geüpload naar Deliveroo.

• Als de Rider de verkeerde id scant, wordt gevraagd om het opnieuw te proberen.

• Als de id niet kan worden gescand, kan de Rider een foto van de bon maken.

Wat zijn de voordelen van scannen?

Het scannen van bonnen helpt het risico op het ophalen van de verkeerde bestelling te verkleinen en verbetert daarmee de algehele ervaring van Riders en klanten.

Wat moet ik doen als een grote bestelling door meerdere Riders wordt verwerkt?

Bij grotere bestellingen met meerdere Riders print je extra bonnen en bevestig je die aan de tassen.

Wij gebruiken onze eigen bonnen. Werkt de scanfunctie dan ook?

Ja, elk type bon kan worden gescand zolang de bestellings-id van Deliveroo (bijv. 1234) duidelijk zichtbaar is. Als Riders moeite hebben om de Deliveroo-bestellings-id op het bonnetje te vinden, kun je dit eventueel markeren of omcirkelen.

Hoe zit het met scannen als een locatie geen bonnen gebruikt?

De functie is in eerste instantie bedoeld voor geprinte bonnen, maar werkt ook bij handgeschreven bestelnummers – mits die duidelijk leesbaar zijn. Als een locatie geen bonnen gebruikt, raden we aan het bestelnummer op een sticker te schrijven en die op de tas te plakken in plaats van het nummer direct op de tas te schrijven.

Wat als een Rider problemen heeft met het scannen van een bon?

• Vraag de Rider om te controleren of de gescande bestelling overeenkomt met het bestelnummer in de Rider-app. Zo niet, dan is het de verkeerde bestelling!

• Als een Rider problemen heeft met het scannen van een bon, bijvoorbeeld als de bon beschadigd is of ontbreekt, kan de Rider ook een foto van de bon maken.

• Tot slot moeten Riders er mogelijk aan worden herinnerd dat ze de rechten voor het gebruik van hun camera mogelijk moeten aanpassen bij de apparaatinstellingen.