4. Bestellingen en bezorgen
Veelgestelde vragen: Bestelling klaar? Meer tijd nodig? Knoppen
Veelgestelde vragen: Bestelling klaar? Meer tijd nodig? Knoppen

Veelgestelde vragen over de functies ‘Bestelling klaar’ en ‘Meer tijd nodig?’

A
Geschreven door Ash H
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Waarom lanceren we deze functies?

Gebruik je de knop 'Bestelling klaar', dan sturen we - zo mogelijk - een rider eerder. Hierdoor verloopt het bezorgingsproces vlotter en verbetert de klantervaring, want bestellingen komen warm aan als ze sneller dan verwacht bereid zijn. Gebruik je de knop 'Meer tijd nodig?', dan stellen we - zo mogelijk - de aankomst van een rider uit. Hierdoor wordt het minder druk in het restaurant en is er minder tijd nodig om af te stemmen met riders.

Komt een rider eerder als ik op ‘Bestelling klaar’ druk?

Dat hangt ervan af. De systemen van Deliveroo sturen automatisch een rider om aan te komen wanneer wij denken dat een bestelling klaar zal zijn. Over het algemeen kloppen deze tijden, maar soms overschatten we de tijd die je nodig hebt. In die gevallen proberen we om eerder een rider te sturen zodra je op 'Bestelling klaar' hebt gedrukt.

Als het netwerk druk is, of als er al een rider onderweg is, zal dit niet altijd mogelijk zijn. Maar we raden je aan om bij elke bestelling de knop 'Bestelling klaar' te blijven gebruiken. Zo geef je Deliveroo nog steeds waardevolle feedback over je werkelijke bereidingstijden, en kunnen we het nauwkeuriger inschatten bij je volgende bestelling.

Druk je op deze knop, dan stuur je ook een melding naar de rider die de bestelling accepteert. Je laat hem daarmee weten dat de bestelling klaar is en direct kan worden opgehaald bij het restaurant. Dit kan helpen om je activiteiten en communicatie met riders te verbeteren."

Wat gebeurt er als we vergeten op ‘Bestelling klaar’ te drukken?

Zoals gewoonlijk, sturen we nog steeds een rider om de bestelling op te halen op de voorziene ophaaltijd.

Wat gebeurt er als er nog geen rider is toegewezen?

Je kunt de bestelling nog steeds als klaar aanduiden, zodat ons systeem op zoek gaat naar een nieuwe rider.

Wat doe ik met stapelbestellingen?

Je geeft elke stapelbestelling afzonderlijk als klaar aan en ons systeem handelt ze verder af.

Waarom is mijn knop 'Bestelling klaar' verwijderd?

Het is belangrijk om riders nooit te laten wachten als je de knop 'Bestelling klaar' hebt gebruikt. Als we merken dat de knop 'Bestelling klaar' voortdurend verkeerd wordt gebruikt, dan verwijderen we deze functie. Dit kan je makkelijk vermijden door pas op de knop te drukken wanneer een bestelling klaar is om te worden opgehaald.

Heeft het gebruik van deze knoppen invloed op mijn voorbereidingstijd?

Op dit moment worden de knoppen niet direct meegenomen in de berekening van je bereidingstijd. Dat komt later, want beide knoppen zijn compatibel met het model voor de bereidingstijd.

Ik heb de functie 'Meer tijd nodig?' gebruikt, maar het heeft de rider niet vertraagd.

"We doen ons best om de aankomst van een rider te vertragen, maar dat is niet altijd mogelijk als een rider al onderweg is. Blijf de knop gebruiken, want hierdoor ontvangen we waardevolle feedback over je bereidingstijd.

Tip: hoe sneller je ons laat weten dat je meer tijd nodig hebt, hoe groter de kans dat we iets kunnen doen."

Wat moet ik doen als ik de ‘Meer tijd nodig?’-knop heb gebruikt, maar de bestelling toch eerder klaar is dan verwacht?

In dit geval druk je direct op de knop 'Bestelling klaar' om de rider op de hoogte te brengen.

Als ik ‘Meer tijd nodig?’ gebruik, wat zijn dan de gevolgen voor de klant?

Staat je keuken onder grote druk, gebruik dan de knop 'Meer tijd nodig?’ om extra tijd te vragen om de bestelling klaar te maken. Zo voorkom je dat riders moeten wachten. Vergeet niet dat klanten hun eten nog steeds zo snel mogelijk verwachten, dus gebruik het alleen als het echt nodig is.

Wat is het verschil tussen 'Meer tijd nodig?' en 'Bezetmodus'?

‘Meer tijd nodig?’ werkt op bestelniveau en kan nog worden gebruikt nadat een bestelling is geplaatst. De bezetmodus is alleen van toepassing op bestellingen die nog niet zijn geplaatst.

Waarom zie ik de optie ‘Bestelling klaar’ niet?

Als je een Deliveroo-tablet gebruikt, neem je contact met ons op en helpt ons team je verder.

Als je een API-integratie hebt, kunnen er een aantal oorzaken zijn:

- Als je bestellingen al naar voren schuift of als ‘klaar’ aangeeft op een scherm zoals een KDS of tablet, neem je contact op met je integratiepartner om te kijken hoe je deze functionaliteit koppelt aan Deliveroo.
- Als je bestellingen nog niet aangeeft als ‘klaar’, moet je in plaats daarvan de optie ‘Bestelling klaar’ gebruiken op de Deliveroo-tablet.

Waarom zie ik de optie ‘Meer tijd nodig?’ niet?

Als je een API-integratie hebt, neem je contact op met je integratiepartner om deze functie aan te vragen.

Technische vragen

Wij ontvangen bestellingen rechtstreeks in onze POS of printers (via een API-integratie). Kunnen we deze functies nog steeds gebruiken op ons Deliveroo-apparaat?

Ja, je kunt deze functies nog steeds gebruiken op je Deliveroo-apparaat, naast eventuele API-integraties.

Kunnen we jullie een ‘Bestelling klaar’-signaal rechtstreeks vanaf een scherm of Kitchen Display System (KDS) sturen met behulp van de API's van Deliveroo, in plaats van via ons Deliveroo-apparaat?

Ja, als je al een KDS gebruikt in de keuken, wordt dit ten zeerste aanbevolen. Via deze link zie je hoe je dit instelt.

Kunnen partners zonder tablets deze functie gebruiken?

Momenteel nog niet, maar we werken eraan om dit zeer binnenkort beschikbaar te maken!