4. Bestellingen en bezorgen
Inzichten in Live bestellingen op je bonnen en tablet

Hoe je nieuwe, terugkerende of regelmatige klanten herkent op je tablet of bon

A
Geschreven door Ash H
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Creëer een memorabele klantervaring met inzichten in Live bestellingen op je bon of tablet.

De inzichten laten je zien of je bezorgbestelling van een nieuwe, terugkerende of regelmatige klant is, zodat je de bestelling kunt personaliseren.

Zo weet je wie wie is

• Nieuwe klanten = hun eerste bestelling bij jou, bij deze bestellingen staat één winkeltas op de bon om ze makkelijk te herkennen

• Terugkerende klanten = hun tweede, derde of vierde bestelling bij jou, er staan drie winkeltassen op hun bon

• Regelmatige klanten = hun vijfde bestelling (of meer) bij jou, er staan vijf winkeltassen op hun bon

Bestellingen voor je klanten personaliseren

Je kunt deze tassen makkelijk zien (zie hierboven) op je bon en tablet wanneer er een bestelling binnenkomt. Wat dacht je van een bedankbriefje of sticker?

Je klanten laten weten dat je ze waardeert kan zo eenvoudig zijn als een berichtje op hun verpakking schrijven (“Bedankt dat je weer bij ons bestelt”) of voor regelmatige klanten zou je een gratis extraatje kunnen toevoegen om ze te bedanken.

Voeg de naam van de klant toe om het bedankje nog persoonlijker te maken.

Bestellingen voor je nieuwe klanten personaliseren

Grote bestelling van een nieuwe klant? Als je gerechten bevallen en de klant in de buurt woont, is er kans dat die nog eens bestelt.

Stuur een bedankje of een gratis extraatje mee, zodat er aan je gedacht wordt bij de volgende bestelling.

Hoe gebruik ik Inzichten in Live bestellingen?

Gebruik de inzichten uit de bestelfrequentie om klanten langer vast te houden.

Je kunt bijvoorbeeld een bedankbriefje van je zaak, een gratis drankje of verrassend extraatje toevoegen aan de bestellingen van regelmatige klanten.

Wie kunnen Inzichten in Live bestellingen zien?

Iedereen met toegang tot de Deliveroo-bestelbon, de Deliveroo-tablet en alle Hub-gebruikers, ongeacht hun rol in het team, kunnen de bestelfrequentie van klanten zien.

Inzichten in Live bestellingen is momenteel niet beschikbaar voor partners met POS-integratie.

Hoe werkt de bestelfrequentie als ik meer dan één bedrijf heb op Deliveroo?

De bestelfrequentie wordt berekend (zie ‘Zo weet je wie wie is’ hierboven) op basis van bestellingen die een klant bij een specifieke restaurantlocatie heeft geplaatst.

Heb je meerdere locaties van hetzelfde merk, dan wordt je klant aangeduid als nieuw, terugkerend of regelmatig voor elke individuele locatie.

Moet ik mijn klanten belonen?

Je bent op geen enkele manier verplicht om klanten materieel te belonen. Het is aan jou om te beslissen hoe je je klanten van dienst bent, inclusief het weggeven van gratis items.

We weten dat veel partners graag willen weten wie er bij hen bestelt en dat kan moeilijk te zien zijn. Daarom hebben we Inzichten in Live bestellingen ontwikkeld.