1. Aan de slag op Deliveroo
Bestellingen accepteren en bereiden als je zelf bezorgt

Uitleg over het beheren van bestellingen en aanpassen van bereidingstijden op de Deliveroo-tablet

A
Geschreven door Ash H
Meer dan een week geleden bijgewerkt

In dit artikel staat hoe je bestellingen voor Deliveroo-klanten accepteert en bereidt als je je eigen bezorgers gebruikt. We leggen ook uit welke informatie je ziet op de Deliveroo-tablet en afgedrukte bestelbonnen.

Je Deliveroo-tablet

1. Navigatie
2. Lopende bestellingen
3. Bestelgegevens
4. Voltooide bestellingen

Wanneer je een bestelling ontvangt

De tablet maakt een geluid en er opent een pop-upvenster met alle details van de bestelling.

Dit is waar je indien nodig de bezorgtijd kunt aanpassen – dit is de tijd die je nodig hebt om de bestelling te bereiden en te bezorgen. Hiermee laat je de klant weten wanneer ze hun bestelling kunnen verwachten.

1. Tijd voor bezorging
2. Tijd aanpassen
3. Klantgegevens
4. Details bestelling
5. De bestelling accepteren
6. De bestelling afwijzen

Als je om welke reden dan ook een bestelling moet afwijzen, druk je op ‘Niet mogelijk om de bestelling te maken’ en selecteer je een reden. We wijzen bestellingen automatisch af als je die niet binnen 10 minuten accepteert..

Tips om afwijzingen te voorkomen:

• Is een ingrediënt op, markeer menu-items dan als ‘Niet beschikbaar’ op de tablet.

• Zorg dat je openingstijden juist en up-to-date zijn.

• Heb je het te druk, schakel dan de modus ‘Druk’ in om jezelf meer tijd te geven.

Nadat je een bestelling hebt geaccepteerd

De bestelling wordt links op de tablet op de bestellijst gezet. Tik erop om de details van de bestelling te zien. Je ziet een klok aftellen om te laten zien hoeveel tijd je nog hebt om de bestelling bij de klant te krijgen.

Controleer de allergie-informatie extra goed bij het verpakken van de bestelling en let op het label ‘Contant bij bezorging’. Dit betekent dat de bestelling nog niet is betaald en je bezorger het geld bij de klant moet innen.

Vergeet niet om op ‘Markeren als opgehaald voor bezorging’ te klikken wanneer je bezorger het restaurant heeft verlaten met een bestelling, zodat we de klant kunnen verwittigen.

1. Lopende bestellingen
2. Resterende tijd voor bezorging
3. Label ‘Contant bij bezorging’
4. Tijd voor bezorging
5. Allergie-informatie
6. Opgehaald voor bezorging

Is een bestelling laat, dan laat de timer zien hoe laat en begint die te pulseren.

Je afgedrukte bon

Je afgedrukte bon toont alle bestelinformatie en de gegevens van de klant.

Je ziet ook een telefoonnummer en toegangscode. Als je contact met de klant moet opnemen, moet je die code invoeren om doorgeschakeld te worden. Dit is om hun gegevens te beschermen.
De bon laat ook duidelijk bovenin zien of de klant contant wil betalen of al betaald heeft.

Voltooide bestellingen

Je kunt eerdere bestellingen zien door onder de bestellijst te tikken op ‘Voltooid weergeven’. Je ziet dan ook de status van die bestellingen: Bezorgd, Geannuleerd of Opgehaald voor bezorging