Problemen met verbinden met het internet

Veelvoorkomende verbindingsproblemen en mogelijke oplossingen

A
Geschreven door Ash H
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Samenvatting

• Controleer je internetverbinding

• Controleer je tijdzone

• Controleer je router

• Neem contact op met je internetprovider

• Controleer of er authenticatiefouten zijn gemaakt

Controleer je internetverbinding

Is je tablet niet verbonden met het internet, dan kan een zwak signaal van de router of een lage verbindingssnelheid hiervan de oorzaak zijn. Controleer of je internetverbinding werkt door een ander apparaat te gebruiken dat verbonden is met hetzelfde wifi-netwerk en naar deliveroo.nl te gaan.

Maakt je apparaat geen verbinding of duurt het verbinden heel lang, dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de problemen met je tablet. Neem contact op met je internetprovider over een wifi-versterker voor je router.

We raden je ook aan geen openbare netwerken te gebruiken. Verbind je tablet altijd met een netwerk dat beveiligd is met een wachtwoord en privétoegang biedt voor je restaurant.

Controleer je tijdzone

Zorg dat de tijdzone van je tablet juist is ingesteld, anders kan de app niet laden of onverwacht afsluiten. Om dit op te lossen ga je naar de instellingen van je tablet (let op: dit zijn niet de Deliveroo-instellingen). Tik op Datum en tijd. Kies je lokale tijd en stel ‘automatische datum en tijd’ in op ‘aangeboden door netwerk’.

Controleer je router

Je antenne moet opzij wijzen voor het beste signaal. Heb je meerdere antennes, dan kun je het beste eentje horizontaal zetten en de ander verticaal.

Probeer je router weg te houden van muren en metalen oppervlakken, die kunnen het signaal verstoren. Hetzelfde geldt voor andere elektronica.

Zet je router op een plank, op een centrale plek, niet op de vloer.

Neem contact op met je internetprovider

Kun je de router niet verplaatsen voor een betere verbinding, overleg dan met je provider of je een wifi-versterker voor je router kunt krijgen.

Controleer of er authenticatiefouten zijn gemaakt

• Ga naar de instellingen van je tablet en ga naar wifi.

• Tik op het netwerk om de foutmelding te bekijken.

• Tik op ‘Vergeet dit netwerk’ om het netwerk te vergeten en opnieuw verbinding te maken met het juiste wachtwoord.

Je wifi-wachtwoord staat meestal op een sticker op de zijkant van je router. Kun je de sticker niet vinden, neem dan contact op met je internetprovider. Houd er rekening mee dat wachtwoorden hoofdlettergevoelig zijn.