1. Aan de slag op Deliveroo
Bestellingen voor bezorgen accepteren en bereiden

Leer hoe de workflow van Deliveroo-bestellingen werkt en hoe je op je Deliveroo-tablet bestellingen accepteert en riders volgt.

A
Geschreven door Ash H
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel bevat alle informatie die je nodig hebt om een soepele klantervaring te creëren.

De workflow van Deliveroo-bestellingen

Dit is hoe de workflow van Deliveroo-bestellingen werkt, vanaf het moment dat de klant een bestelling plaatst tot het moment dat jouw gerechten aan de deur worden afgeleverd.

Uitleg van het beginscherm op je tablet

Je kunt al je bestellingen bekijken en beheren vanaf het beginscherm.

1. Navigatie

2. Bestellingen in behandeling

3. Bestelgegevens

4. Voltooide bestellingen

Bestellingen voor bezorging accepteren op je tablet

Wanneer je een nieuwe bestelling ontvangt, maakt de tablet een geluid (zorg dat het volume hoog staat) en opent er een pop-upvenster met de details van de nieuwe bestelling.

• Ophaaltijd Dit is het tijdstip waarop de bestelling klaar moet zijn voor de rider

• Klantgegevens

• Bestelgegevens

• Bestelling accepteren

• Bestelling afwijzen

Nadat je een bezorgbestelling hebt geaccepteerd

De bestelling verschijnt in de lijst met bestellingen die in behandeling zijn. Tik op een bestelling voor meer informatie.

Onthoud: begin met de bereiding van een bestelling zodra je deze accepteert, zodat die op tijd klaar is.

• Bestellingen in behandeling

• Riderafstand Dit is hoe ver de rider van je restaurant vandaan is

• Ophaaltijd Dit is wanneer je bestelling klaar moet staan voor bezorging

• Allergie-informatie

• Riderfeedback Dit is waar je de rider kunt beoordelen

Uitleg van afgedrukte bestelbonnen

We raden je aan elke bestelling af te drukken om te voorkomen dat je fouten maakt of bestellingen misloopt.

• Bestel-ID Controleer altijd de bestel-ID voordat je een bestelling aan een rider overhandigt

• Ophaaltijd Dit is het tijdstip waarop de bestelling klaar moet zijn voor de rider

• Allergie en bestek Voeg geen bestek toe tenzij de klant hierom heeft gevraagd

Riders volgen

Aan de linkerkant van je scherm kun je de status van je rider voor elke bestelling volgen.

1. Riderstatus Riders worden automatisch aan je bestelling toegewezen.

2. Aankomst rider De rider is gearriveerd als de bestelling geel knippert.

Tip: bevestig de bestelbon aan de buitenkant van de tas om te zorgen dat de rider de juiste bestelling meeneemt.

Voltooide bestellingen

Nadat de rider de bestelling heeft meegenomen, wordt deze naar de lijst Voltooide bestellingen verplaatst.
Je kunt je voltooide bestellingen ook bekijken op de verkooppagina in de Restaurant Hub.

Een bestelling afwijzen

Wanneer je nee moet zeggen op een bestelling, word je gevraagd om een reden te selecteren:

1. Ingrediënt niet beschikbaar Houd de beschikbaarheid van je menu-items up-to-date

2. Vroeg sluiten Houd de openingstijden bij zodat klanten weten dat je dicht bent

3. Te druk Probeer volgende keer de modus ‘Druk’ in te schakelen in plaats van een bestelling af te wijzen

4. Overig Onvoorziene omstandigheden waarover je geen controle hebt

Automatische afwijzingen We wijzen een bestelling automatisch binnen 10 minuten nadat die geplaatst is af om te zorgen dat de klant niet blijft wachten. Dus houd de tablet in de gaten.