Introductie

We weten hoe cruciaal het is voor het runnen van je restaurant dat je op tijd het juiste bedrag betaald krijgt. 

Wij betalen onze restaurants op de 1e en 16e van elke maand. Als deze dagen in het weekend vallen, dan betalen we de eerstvolgende werkdag. We maken het geld over op de bankrekening die bij ons in het systeem staat.

Je ontvangt een e-mail met de factuur als PDF en CSV. De factuur heeft zowel een samenvatting, als een gedetailleerd overzicht met wat je betaald krijgt.

Je kunt je facturen ook downloaden via het Online Account van je Restaurant.

Klik hier voor meer informatie over inloggen op je Online Account.

Overzicht Factuur

Onze facturen bestaan uit twee delen: een samenvatting van wat je betaald krijgt en een gedetailleerd overzicht van de bestellingen, kosten en kortingen.

Het eerste deel van de factuur vat samen wat jij ons verschuldigd bent en, veel belangrijker, wat wij aan jou verschuldigd zijn, waaronder:

  • De totale omzet die je verdiend hebt aan bestellingen en de commissie die aan Deliveroo betaald is
  • Aanvullende kosten die jij ons verschuldigd bent (bijv. terugbetalingen aan klanten of openstaande kosten)
  • Kortingen die wij aan jou verschuldigd zijn (bijv. geld dat jij van ons krijgt voor opnieuw gemaakte of geannuleerde bestellingen)

Na de samenvatting geven wij in het tweede deel van de factuur een volledig overzicht van elke bestelling. Er is ook een gedetailleerd overzicht van de aanvullende kosten en kortingen zodat je kunt zien welke bestellingen geannuleerd, opnieuw gemaakt en terugbetaald zijn.

Facturen in het Online Account van je Restaurant

In het Online Account van je Restaurant vind je voor een heel jaar facturen die je kunt downloaden als PDF en CSV. Zo kun je makkelijk je boekhouding doen.

FAQ

Wanneer word ik door Deliveroo betaald?

Je wordt betaald op de 1e en 16e van elke maand. Als deze dagen in het weekend vallen, dan betalen we je de eerstvolgende werkdag. 

Krijg ik een factuur?

Ja, op de 1e en 16e van elke maand krijg je een factuur via e-mail met daarin een gedetailleerd overzicht van je bestellingen en het bedrag dat aan je betaald wordt.

Je kunt ook je huidige en vorige facturen downloaden via het Online Account van je Restaurant

Ik ontvang geen facturen. Hoe kan ik ze krijgen?

Controleer je spam op e-mails van Deliveroo. Als je nog helemaal geen facturen ontvangen hebt, stuur dan een e-mail naar het [lokale partner team] met je restaurantnaam en gegevens.

Je kunt ook je huidige en vorige facturen downloaden via het Online Account van je Restaurant.

Hoe kan ik controleren of mijn bankgegevens kloppen?

Toen je je aanmeldde bij Deliveroo hebben we om je bankgegevens gevraagd. Je kunt je bankgegevens controleren onderaan je laatste factuur.

Hoe werk ik mijn bankgegevens bij?

E-mail je lokale partner team om je bankgegevens te wijzigen.

Ik heb nog geen betaling van Deliveroo ontvangen, waar blijft het?

Als wij bestellingen voor je bezorgd hebben, en je nog geen betaling van ons ontvangen hebt, stuur dan een e-mail naar je lokale partner team om te controleren of wij de juiste bankgegevens van je hebben.

Did this answer your question?