Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over het accepteren en bereiden van bestellingen voor Deliveroo-klanten. We leggen ook uit wat bepaalde informatie op de tablet en uitgeprinte bestelbonnen betekent.

Je tablet

 1. Hamburgermenu. 
 2. Bestellingen in behandeling. 
 3. Besteldetails. 
 4. Afgeronde bestellingen.

Als je een bestelling krijgt

Als je een nieuwe bestelling krijgt, hoor je een ping en krijg je een pop-upvenster met de details van de nieuwe bestelling. Van hieruit kun je, indien nodig, de tijd aanpassen. Dit is de tijd die je nodig hebt om de bestelling te bereiden en te bezorgen. Zo weet de klant wanneer de bestelling verwacht kan worden.

 1. Bezorgen vóór. 
 2. Tijd aanpassen. 
 3. Klantgegevens. 
 4. Besteldetails. 
 5. Bestelling weigeren. 
 6. Bestelling accepteren. 

Als je de bestelling om wat voor reden dan ook moet weigeren, druk dan op 'Niet mogelijk om de bestelling te maken...' en laat ons weten waarom wanneer wij daarom vragen. We weigeren bestellingen automatisch als je ze niet binnen 10 minuten accepteert.

Enkele tips om het weigeren van bestellingen te voorkomen:

 • Als een ingrediënt niet meer beschikbaar is, markeer dan de menu items waarin het zit als niet beschikbaar via het menu van de tablet
 • Als je eerder sluit, zorg dan dat je openingstijden juist zijn
 • Als je het te druk hebt, selecteer dan de tijdoptie Druk om het aantal bestellingen onder controle te houden

Als je een bestelling accepteert

De bestelling gaat naar de lijst met bestellingen aan de linkerkant van je tablet. Je kunt hier altijd op tikken om de besteldetails te zien. Hier is ook een timer die laat zien hoeveel tijd je nog hebt om de bestelling te bezorgen.

Controleer goed de allergie-informatie voordat je de bestelling inpakt. Let ook op de vermelding 'Cash op bezorging'; dit betekent dat de bestelling nog niet betaald is en dat de bezorger het geld bij de klant moet incasseren.

Vergeet ook niet om de bestelling te markeren als 'Onderweg met de bestelling' zodra de bezorger het restaurant heeft verlaten, dan kunnen wij dat doorgeven aan de klant.

 1. Bestellingen in behandeling.
 2. Bezorgtijd.
 3. Cash op bezorging. 
 4. Bezorgen vóór. 
 5. Allergie-informatie. 
 6. Onderweg met de bestelling. 

Als een bestelling te laat is dan vertelt de timer hoeveel te laat en begint hij te pulseren.

Je geprinte bon

Je geprinte bon bevat alle bestelinformatie en klantgegevens, inclusief een telefoonnummer en toegangscode. Als je contact op moet nemen met de klant, dan moet je de code invoeren om met ze doorverbonden te worden. Dit is om hun persoonsgegevens te beschermen.

Bovenaan de bon zie je ook duidelijk of er nog geld moet worden geïncasseerd van de klant, of dat er al betaald is.

Afgeronde bestellingen

Je kunt alle oude bestellingen zien door te tikken op 'Laat afgeronde bestellingen zien' onderaan de lijst met bestellingen. Je ziet er ook de status van deze bestellingen: Bezorgd, Geannuleerd en Onderweg met de bestelling.

Did this answer your question?