De 'bereidingstijd' is onze term om aan te geven hoeveel tijd een restaurant nodig heeft om een bestelling gereed te maken voor bezorging. Een bestelling is gereed als het bereid/gekookt en ingepakt is. 

Jouw bereidingstijd wordt berekend door ons algoritme dat gebaseerd is op de bestellingen van de afgelopen 14 dagen. Als je bestellingen steeds klaarstaan wanneer de rider ze op komt halen, dan wordt je bereidingstijd lager. Als riders soms moeten wachten tot een bestelling klaar is, dan gaan we ervan uit dat je meer tijd nodig hebt en verhogen we de bereidingstijd. 

Als er geen rider gevonden kan worden om een specifieke bestelling voor de gebruikelijke ophaaltijd op te halen dan kan in dat geval je bereidingstijd veranderen. Dit heeft geen invloed op de berekening.

Als je voor het eerst alles instelt, dan geef je je eigen bereidingstijd op zodat we een basis hebben waarop we je bereidingstijd automatisch kunnen berekenen.

De bereidingstijd is ook een van de dingen die je positie in de app van de klant bepaalt.

Hoe kan ik mijn bereidingstijd controleren?

Je kunt je bereidingstijd controleren in je Online Account. Met je online Account kun je:

  • Je bereidingstijd vergelijken met andere restaurants in je gebied.
  • Inzicht krijgen in de trends van je bereidingstijd over 7 en 30 dagen. Zo kun je de momenten herkennen waarop je de bereidingstijd zou kunnen verminderen en je verkopen uiteindelijk opvoeren.
  • Restaurantsites met elkaar vergelijken.

Klik hier om meer te ontdekken over je Online Account.

Als de rider laat is, beïnvloedt dat dan mijn bereidingstijd?

Nee. Als een rider laat is, nemen we een bestelling niet mee in onze berekening.

Als de rider moet wachten omdat hij te vroeg is, beïnvloedt dat dan mijn bereidingstijd?

Nee. Er wordt pas wachttijd berekend als de ophaaltijd op de bon is verstreken. 

Moet ik wachten met de bereiding van het eten tot de rider er is?

 Nee. Bereid altijd je bestellingen zodat ze ingepakt zijn en klaarstaan vóór de ophaaltijd. Als de rider zo laat is dat je het eten opnieuw moet bereiden, dan vergoeden we je. 

Hoe werkt het als ik zelf bezorg? 

Als je je eigen bezorgers gebruikt in plaats van Deliveroo-riders, dan is de bereidingstijd niet op jou van toepassing. In plaats daarvan krijg je voor elke bestelling een bezorgtijd. De klant ziet bij het bestellen dit gemiddelde, dat je aan kunt passen als je meer of minder tijd nodig hebt voor de bezorging. 

Je stelt je totale bezorgtijden in bij het instellen van je tablet. Je kunt ze wijzigen onder Bezorgtijden in het hoofdmenu van Deliveroo. 

Did this answer your question?