Je Sunmi-apparaat instellen

Je tablet instellen voor Deliveroo-bestellingen

Meer dan een week geleden bijgewerkt

Doorloop de volgende stappen om met je Sunmi-tablet aan de slag te gaan en bestellingen te ontvangen:

1. Druk op de aan/uit-knop (zie onderstaande afbeelding) om het apparaat aan te zetten.
2. Klik op de pijl om verder te gaan.
3. Stel de taal en tijdzone in. Nadat het instellen is voltooid, schakelt je apparaat over naar het Nederlands.
4. Maak verbinding met de wifi.
5. Bevestig met ‘Start Configuration’ (‘Configuratie starten’) en wacht tot de installatie is voltooid (100%).
6. Open je e-mail voor de inloggegevens.
7. Open de Deliveroo-app en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
8. Stel je afdrukvoorkeuren in.
9. Om te beginnen met het ontvangen van bestellingen selecteer je ‘Open voor Orders’ (‘Open voor bestellingen’).

Mijn tablet verbindt niet met de wifi

Met een stabiele verbinding loop je nooit bestellingen van Deliveroo mis. Hier volgt ons advies om algemene problemen op te lossen.

Met je Sunmi-apparaat is het heel makkelijk om je wifi-verbinding te controleren. Ga naar ‘Remote Assistance’ (‘Hulp met draadloze verbinding’) in het menu en kijk wat er staat:

• ‘The connection is ready!’ (‘De verbinding is gereed!’) (Je bent verbonden met de wifi en kunt bestellingen ontvangen)

• ‘Network is unavailable, please check your WiFi connection’ (‘Netwerk is niet beschikbaar, controleer je wifi-verbinding’). (Ga naar Instellingen en controleer je wifi-netwerk en wachtwoord)

Tip: heb je een verkeerde gebruikersnaam of verkeerd wachtwoord voor het netwerk ingevoerd, klik dan simpelweg op ‘Forget’ (‘Vergeten’) en meld je opnieuw aan met de juiste gegevens.

Ik ontvang geen meldingen van bestellingen

Houd de Deliveroo-app open op de tablet en je mist nooit een bestelling.

Heb je problemen met het horen of zien van bestelmeldingen, controleer dan of deze instellingen van je apparaat zijn ingeschakeld:

Geluid: stel het volume van de tablet in op minimaal 50% voor meldingen. 🔊

Schakel de modus schermbeveiliging uit: zorg dat de schermbeveiliging is uitgeschakeld. Ga hiervoor naar 'Instellingen', selecteer 'Weergave', selecteer 'Slaapstand' en kies ‘Nooit’.

Hef ‘Niet storen’ op: ga naar Instellingen, selecteer 'Meldingen' en bevestig voor de Deliveroo-app ‘Niet storen overschrijven’.

Tip: we raden je sterk aan in de Deliveroo-app te blijven. Zo ontvang je de meldingen over bestellingen meteen. Wanneer je in een andere toepassing zit, kunnen we niet garanderen dat je meldingen ontvangt.

De Deliveroo-app werkt niet goed

Je Sunmi-apparaat werkt je Deliveroo-app automatisch bij wanneer onze technici een nieuwe versie uitbrengen. Je tablet heeft dus altijd de nieuwste software en bugfixes.

Heb je toch problemen, bijvoorbeeld als de app niet laadt, probeer dan het volgende:

Start de Deliveroo-app opnieuw op:

• Selecteer het pictogram ☰ rechtsonder in het scherm. Nu kun je alle actieve toepassingen op je apparaat zien.

• Om de Deliveroo-app te sluiten, veeg je de app omhoog uit beeld.

• Nadat je de app hebt gesloten, open je de Deliveroo-app meteen weer vanaf het beginscherm (doe je dit niet, dan mis je meldingen over nieuwe bestellingen).

Update je apparaat automatisch

Je tablet is zo ingesteld dat hij automatisch updatet als we verbeteringen toepassen in de Deliveroo-app. Doe het volgende als je automatische updates hebt uitgeschakeld:

• Ga naar de App Store en ga naar het tabblad 'Me'

• Selecteer Automatisch updaten om dit weer in te schakelen.

Hoe werkt de Sunmi-printer?

De printer is in je Sunmi-apparaat ingebouwd, dus zolang bluetooth is ingeschakeld, wordt er standaard op de gekoppelde printer afgedrukt.

De papierrol van de printer plaatsen

Open de oranje klep bovenop het apparaat. Trek voorzichtig. Plaats de juiste maat rol (Ø 50) in de printer.

Je afdrukinstellingen wijzigen

Ga naar het menu ☰ en selecteer 'InnerPrinter Settings' ('InnerPrinter-instellingen'). Je kunt het formaat en de dikte van het lettertype veranderen (hoe donker of licht de bestelling wordt afgedrukt).

Tip: test de instellingen die je wijzigt eerst voordat je je restaurant opent om afdrukfouten te voorkomen. Kies ‘print test receipt’ (‘testbon printen’).

Alle afdrukinstellingen resetten

Ga naar het menu ☰ en selecteer 'InnerPrinter Settings' ('InnerPrinter-instellingen'). Kies ‘Clear all the Settings’ (‘Alle instellingen wissen’).

Kan ik het Sunmi-apparaat op een externe printer aansluiten?

We raden je sterk aan de geïntegreerde printer te gebruiken. Die is sneller en makkelijker in te stellen. Als je liever een andere printer gebruikt of als je je apparaat en printer niet op dezelfde plek hebt staan, kun je de Sunmi aansluiten op elke printer met bluetooth.

Een externe printer aansluiten

- Open de Instellingen van het apparaat en selecteer 'Bluetooth'.
- Je ziet daar bij gekoppelde apparaten ‘InnerPrinter’. Dit is de ingebouwde printer.
- Klik op het tandwielpictogram ⚙️ en selecteer ‘VERGETEN’ om de ingebouwde printer te verwijderen als je primaire printer.
- Kies nu je eigen bluetoothprinter uit de lijst van apparaten in de buurt. Selecteer het juiste apparaat en voer je wachtwoord in om de Sunmi aan je externe printer te koppelen.

Tip: test de verbinding voordat je open gaat. Open hiervoor de Deliveroo-app en druk vanuit het tabblad Instellingen een testbon af.

Heb je nog andere vragen? Stel ze via de pagina ‘Help’ in de Partner Hub. Hier lees je hoe je een supportaanvraag indient in de Partner Hub.